11.6.11

Alkoholivaba õlu ja siider pole mõeldud lastele

Ajakirjanik Hanneli Rudi võttis üleeilse Postimehe kommentaaris teravalt sõna madala alkoholisisaldusega siidrit alkoholivabaks nimetava A. Le Coqi aadressil. Kommentaaris tegi Rudi ka tarbijatele üleskutse näidata oma rahulolematust välja A. Le Coqi toodete boikoteerimisega. Täna tegi joogitootja juht Tarmo Noop vastuavalduse.

A. Le Coqi juhina soovin kommenteerida meedias esile kerkinud arutelu meie mittealkohoolse siidri teemal.

A. Le Coqi üheks eesmärgiks selle aasta tootearenduses on viia alkoholisisaldus toodetes madalamale. Siidrisegmendis oli sihiks tuua turule väga madala alkoholisisaldusega siider. A. Le Coq lähtub oma tegevuses seadustest. Seepärast ei saa A. Le Coq ise välja mõelda tootekategooriaid, vaid peab lähtuma seadusest.

Siider on alkohoolne jook, mis on tehtud kääritatud õunaveinist. Alkoholiks loetakse õlut alates 0,5% ja kõik teisi jooke alates 1,2%. Kuna siider on alkohoolne jook (alkohoolne jook algab 1,2 mahuprotsendist) ja meie toote puhul on tegemist 0,9 kraadise kanguse joogiga, peame seda vastavalt seadusele nimetama alkoholivabaks siidriks. Sama analoogia kehtib ka alkoholivaba õlle puhul, valdavas enamuses alkoholivabades õlledes on alkoholi umbes 0,5%.

Meie toode on alternatiiv täiskasvanule, kes tahab nautida siidrit joovastavat efekti saamata, mitte lastele nii nagu alkoholivaba õlu pole mõeldud alaealistele.

Sarnaselt meiega on Eesti Kaupmeeste Liit võtnud seisukoha, et kauplustes ei soovitata müüa alkoholivaba õlu ja siidrit alaealistele lastele, vaid pakkuda mõnda muud nende eale sobilikku toodet. Lisaks oleme teinud kauplustele ettepanekud paigutada siider alkoholiosakonda siidrite kõrvale. Samuti oleme tootepakendil välja toonud võimaliku alkoholisisalduse ning lisanud kirja, kus ei soovita seda lastele.

(Postimees)

Vaata lisaks: Seisukoht: natuke rase ja A. Le Coqi siidri alkoholisisaldus, Nime järgi alkoholita joogid ahvatlevad noori, Õllesummer meelitab noori tasuta joomingule, Tarbijakaitse: alkoholireklaami puhul kaebavad peamiselt tootjad ise, Alkoholitootjad ja tervisekaitsjad pidasid tulist arutelu, Kõmulisest alkoholivabast siidrist saab mittealkohoolne siide, Karskusliit: pudelil peaks olema hoiatused ja toitumisteave


No comments:

Post a Comment