29.6.11

Valik õlleüritusi Soomes

Suuret Oluet − Pienet Panimot (suured õlled − väiksed pruulikojad) ja Syystoberi taolised üritused pakuvad võimaluse Soome õllekultuuriga põhjalikult tutvuda.

Soome õllekultuur on edasi arenenud peadpööritava kiirusega. Veel 1990. aastate alguses oli tarbimine keskendunud peamiselt suuremate kodumaiste õlletehaste põhitoodetele, mis olid üsnagi üheülbalised.

Tänapäeval otsivad õllesõbrad uusi maitseelamusi. Eriti suurt huvi tuntakse väikeste õlletehaste toodangu vastu, sest need rõhuvad auhindade ja rekordite lootuses tootearendusele. Soomes on tekkinud palju pruulikodasid-restorane ning väikeõlletehaseid, mis toodavad piiratud koguses omapärasemaid õllesorte. Õlletestid näitavad, et väiketootjate kvaliteediprobleemid on juba ajalugu. Oskused on kogemuste najal kasvanud ja konkurentsi tihenemine kukutab nõrgemad ettevõtjad kiiresti turult.

Suuret Oluet − Pienet Panimot on üritus, mis annab suurepärase võimaluse tutvuda Soome õllekultuuri praeguse seisuga ning eelkõige muidugi suurepäraste õllesortidega. Väikeste õlletehaste toodangule pühendatud ettevõtmine pakub ka muusikat, maitsvat toitu ja muud huvitavat.

Juulis on Lahtis ja Helsingis toimuvatel õllepidustustel kodumaise kauba kõrval välja pandud ka muid Põhjamaadest pärit tooteid. Syystober jätkab sama rida septembris.

Tekst Jukka Arponen, foto Heikki Kähkönen (Suuret Oluet - Pienet Panimot Raudteeturul)

SUURED ÕLLEÜRITUSED

30.6−2.7 Suuret Oluet − Pienet Panimot 2011, Reisisadam, Lahti.
28.−30.7 Suuret Oluet − Pienet Panimot 2011, Raudteeturg, Helsingi.
9.−10.9 Syystober, Raudteeturg, Helsingi.

(The Baltic Guide)

Vaata lisaks:
Parimad õlled väikestelt õlletehastelt

No comments:

Post a Comment