22.6.11

Jaanipäeval süüakse 500 tonni liha

Jaanipäeva kordaminemiseks on oma elu ohverdanud 6500 notsut. Grillliha tootjad valmistasid erinevaid lihaampse kokku 500 tonni. Sama palju kaalub näiteks 100 elevanti.

Nii Rakvere lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõoke kui ka Saaremaa lihatööstuse müügidirektor Koit Repnau kinnitavad, et eestlased on läbi aegade grillhooajal eelistanud traditsioonilist šašlõkki, marinaadis liha ja tooreid grillvorste.

Ka õlletootjad ütlevad, et tänavu on jaanipäevaks pruulitut varasemast rohkem. Kuid Saku õlletehase juhatuse esimehe Veli Pekka Tennilä sõnul on nad planeeritud õllekoguse juba peaaegu maha müünud ja olukord on läinud keeruliseks: «Tootmises oleme sunnitud tegema ümberkorraldusi, et meie põhitooted Saku Originaal ja Saku Rock oleksid pühade ajal saadaval kõikidele õllesõpradele. Ometi võib mõnda õllesorti poes nappida,» kardab Tennilä.

(Õhtuleht)

Vaata lisaks: Jaaniõhtu grill: ettevaatust karpi peidetud lihatööstuste jäänukite ja marinaadiuputusega, Mida teha, et grillpidu poleks ebatervislik?, Kust on pärit liha ja vorst, mille paneme jaaniõhtul grillile?, Eestlase jaanikusöök on sõir mitte shashlõkk

No comments:

Post a Comment