22.7.11

Põrgus läheb Pihtla õlu hästi kaubaks

Pihtla õlu teeb olulist läbimurret mandril, kui lisaks juba tavaks saanud laatadel osalemisele hakkasid hiljuti Pihtlas toodetud kesvamärjukest edukalt müüma Tallinna kõrts Põrgu ja Kodu Baar.

“Tallinna baarid on Pihtla õllega enam kui rahul ja tellimusi sealtpoolt ikka tuleb,” lausus Pihtla õlut tootva Taako OÜ juht Arvet Väli. Õllemeistri sõnul leidsid nii Tallinnas Niguliste kiriku juures Rüütli tänavas tegutsev pubi Põrgu kui ka hiljuti Vaimu tänaval avatud Kodu Baar ta iseseisvalt.

Pihtla õlu müüb end ise

“Kellelegi pakkuma pole ma pidanud enda õlut minema, ikka ise on mind üles leitud ja kellelegi midagi pähe määrima pole ma pidanud,” viskas Arvet Väli nalja. “Müük läheb neil tõesti väga hästi, sest huvi ja nõudlus Saaremaal valmistatud õlle vastu on suur. Hinnangud õllele on seni olnud positiivsed, pigem olen isegi jännis, et kõiki tellimusi täita.”

Saaremaal müüakse kanget seitsmekraadist Pihtla õlut Grand Rose spaas, veskis ja Kiratsis Saksa poes. Arvet Väli tunnistas, et juulis kasvas nõudlus vahepeal nii suureks, et ta pidi mitmele tellijale eitavalt vastama. Seda enam, et igal nädalavahetusel on Pihtla õlu esindatud ka mandril toimuvatel laatadel.

“Sinna läheb ikka kümnete ja sadade liitrite kaupa,” sõnas õllemeister. “Juulis olid veel Õllesummer ja Õlletoober ning enam ei piisanud isegi sellest, et nädalas kaks korda õllepartii keetsin. Mõni tellija võis kindlasti solvunud või vihanegi olla. Aga kahjuks pole mul siin Pihtlas Saku õlletehas, mis suurte mahtude ja tellimustega hakkama saab. ”
Õllepruulikoda pole Arvet Välil suure nõudluse tõttu siiski kavas laiendada, kuna kokkuvõttes ei tasuks vaev ennast ära.

Õlu viiakse soomlastele mekkida

“Pool aastat läheb väga hästi, teine pool aastat aga on nõudlus väiksem, kuna sügis- ja talveperioodil õlletarbimine väheneb,” selgitas Arvet Väli. “Toodangumaht suureneb aprilli lõpus ja mais ning kestab nii augusti-septembrini välja. Ülejäänud aeg on kehvavõitu, välja arvatud jõuluaeg. Nii et selleks pooleks aastaks pole vaja tootmist laiendada ega kedagi tööle võtta.”

Aastane toodang on väikesel õllekojal 10–12 tonni. Ainsaks tagasilöögiks on olnud tänavune Õlletoober, kus oli oodatust vähem rahvast ja müüginäitajad olid veel kehvemad kui masuaastail.

Juuli lõpus üritab Pihtla õlu vallutada ka välisturge, kui osaleb juba kolmandat aastat järjest Helsingi kesklinnas Rautatientori väljakul toimuval laadal.
“Tegu on üritusega, kus on väiketootjad koos ja seal on meil seni hästi läinud, sest soomlastele meie õlu meeldib,” kinnitas Arvet Väli.

Pildil Arvet Väli ja Jüri Sklennik

(Meie Maa)

Vaata lisaks:
Parima koduõlle pruulis Jüri Sklennik
Andrus Kandima: meki ja austa
Valik õlleüritusi Soomes
Pruuli Tiuka pärimus läheb edasi
Maaettevõtjsd heitlevad euronormidega
Visa mees võitleb veinimüügi õiguse eest
Eestlased joovad üha lahjemat õlut
Maamessil kohtas vähe Saaremaa toodangut
Pihtla taluõlle tootja jõudis Eesti joogitootjate TOP-i
Taako EBG's

No comments:

Post a Comment