2.3.12

Saku pruulib rajaja auks õlle

Saku Õlletehas toob täna turule Eesti õllekultuuri rajaja ja Saku Õlletehase asutaja Karl Friedrich Rehbinderi auks pruulitud ajaloolise maitsega heleda õlle Karl Friedrich, mille loomisel on võetud eeskujuks Saku ajalooliste õllede maitse.

„Saku Õlletehas on pikkade traditsioonide ja ajalooliste väärtuste edasikandja, seetõttu panustasime Karli õlle loomisesse hulgaliselt sajandite vältel kogunenud teadmisi,“ rääkis Saku Õlletehase turundusdirektor Kadri Ärm.
„Karl on lihtne hele õlu, selline nagu üks tõsine Eesti õlu on olnud aastasadu. Pole ei luksuslikku aroomibuketti, peeneid humalasorte, trendikat värskust vms. On vaid hoolega valitud odralinnased, vesi, humalad, pärm ja Saku õllemeistrite kogemused,“ selgitas Ärm.

Karli teeb eriliseks maitses tuntav magus “leivane” alatoon. Selle maitsenüansi saavutamiseks kasutatakse Karli pruulimisel erilist madala käärimisastmega meskimise režiimi, mistõttu säilib õlles tavapärasest rohkem suhkruid. Kui tavalise õlle puhul käärib enamik suhkrutest alkoholiks, siis Karli puhul on õlles suhkruid sedavõrd rohkem, et seda on ka maitses tunda.

Ärmi kinnitusel ongi Karli maitse „leivane“ alatoon traditsioonilise õlle eripära, mida ei ole püütud tänapäevaste moodsate nippidega õllest välja võtta või varjutada. „Lisades sellele erilisele maitsele õige koguse humalat ja Saku õllemeistrite kogemused, on tulemuseks ehtne ja ehe traditsioonilise õlle maitse. Hea tunne on pakkuda tarbijatele võimalust saada osa millestki ehedast,“ rääkis Ärm.
Karl ei tee õllesõpradel vahet nende rahakoti paksuse, elustiili või muude uskumuste põhjal. Kui enamik õllesid on endale valinud mõne konkreetse sihtgrupi, kellele püütakse eriti meeldida, siis Karl võtab hea meelega enda sõpraderingi kõik arukad ja tegusad inimesed, kes oskavad hinnata lihtsuse võlu.

Saku Õlletehase sünniaastaks loetakse 1820. aastat, mil Saku mõisa tollane mõisahärra, Karl Friedrich Rehbinder, asutas mõisa juurde õllekoja. Dokumentaalselt on tõestatud, et esimene keeduperiood Saku õlleköögis toimus 1820. aasta oktoobris. Ehkki kirjalikke materjale Saku erinevate õllede retseptide kohta on säilinud vähe, on suure tõenäosusega selle sama, 19. sajandi alguses loodud ja aegade jooksul lihvitud retsepti alusel pruulitud õlut müüdud erinevate riigikordade ajal Saku Õlletehase sünnist saati.
Karl jõuab poodidesse juba käesolevast nädalast, toote pakenditeks on 0,5L pudel, 0,5L purk ja 0,33L purgi 8-pakk. Hinnaklassilt hakkab Karl olema võrdväärne teiste populaarsemate Saku õllede Saku Originaali ja Rockiga.

(Saku Õlletehas)

No comments:

Post a Comment