28.3.11

Vana Villem avas Pärnus kolmanda pubi

Pärnus Munga tänaval avati pidulikult Iiri pubi Sweet Rosie, kolmas Vana Villemi kõrtsiketti kuuluv lustiasutus Pärnus.

„Koht kohe kutsus tegema: nagu kõrtsi jaoks loodud,” meenutas vastse pealt 100 külastaja mahutava pubi sünnilugu OÜ Tuberkuloitedi tegevjuht Margus Jürima. „Siit mööda sõites vaatasime ikka, et pagana kena paik.”

Natuke jahutasid indu vinduma tikkunud läbirääkimised majaomanikuga, ent kui need edukalt lõpule viidi, edenes ettevõtmine kiiresti: oktoobris alanud ümberehitustööd on nüüd kõikidele hinnata.

„Rosie on puhas Iiri pubi, seda nii kujunduselt, roogade valikult kui alkoholi ja õlle poolest,” hindas tegevjuht uut pubi. „Muusikast laseme Iiri mussi, sekka rock’n’roll’i, bändid tulevad samuti sellised, kes teevad sellist muusikat.”

Iiri algupära ei unustatud nimepanekulgi: ehkki nime pärast löödi omakeskis lahinguid, jäädi lõpuks välismaise kuju juurde. Eriti veel selle järel, kui pubi sisekujunduses tõsteti domineerivale kohale iidamast-aadamast pilt kenast lokkispäisest daamist.

„Ta on ikkagi Iiri pubi ja pildi puhul tundus ka, et Magusal Roosil ei ole seda õiget kõla,” tõdes Jürima. „Pealegi on Pärnu suhteliselt rahvusvaheline koht, nii et kui iirlased või inglased tulevad, on neil ehk natuke kodusem tunne.”

Tõmmates paralleele Sweet Rosie ja Pärnus juba töötavate Vana Villemi kõrtsiketti kuuluvate Viienda Villemi ja C. F. Hahni pubi vahel, leidis tegevjuht, et neil kõigil on Pärnus oma nišš.

Jürima väitel on Hahni pubi külastajate enamik Mai elamurajoonist, juba kümmekond aastat avatud Viiendas Villemis käib noorem rahvas, kellele meeldib telerist vaadata spordiülekandeid, Sweet Rosie peaks kujunema menukaks kesklinna inimeste seas.

Ehk neilegi, kes kõige enam peavad vaadiõllest: neid kraane on uues pubis koguni kaheksa. Tõsi, kahest neist sibiseb siidrit, ülejäänutest aga kas Iiri, Inglise, Saksa, Tšehhi või Eesti õlut.

„Vahepeal oli õllekultuur täielikus madalseisus, küsiti ainult kas Saku Originaali või A.Le Coqi,” nentis Jürima. „Nüüd on olukord paremaks läinud, proovitakse ka muu maailma õllesid.”

Paarikümne töötajaga Sweet Rosie on avatud seitse päeva nädalas.

(Pärnu Postimees)

1 comment:

Anonymous said...

Sweet Rosie väga ilus koht aga klienditeenindus on ausalt öeldes nõrk.

Post a Comment